Igazi nürnbergi mézeskalács - Az eredeti, liszt nélküli recept

Nálam nem telhet el karácsonyi szezon mézeskalács nélkül. Nemrég a csodaszép Nürnbergben jártam, ahol megszereztem az eredeti mézeskalács receptjét, amelynek talán a legjobb része, hogy nincs benne finomliszt! Már mutatom is!

Az eredeti nürnbergi mézeskalács receptje

Hozzávalók:

  • 140 g barnacukor
  • 2 tojás
  • 250-300 g őrölt mandula/mogyoró
  • 35 g kandírozott citromhéj (aprítva)
  • 35 g kandírozott narancshéj (aprítva)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 fél citrom leve
  • 2 tk. fahéj
  • késhegynyi gyömbérpor
  • késhegynyi szerecsendió
  • késhegynyi kardamom
  • fél evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tk. sütőpor
  • kerek sütőostya

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát egy éjszakára hűvös helyre tesszük. Másnap sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az ostyalapokat. A tésztából kis gombócokat formázunk és az ostyákra közepére, a szélektől kb. fél centire lapítjuk őket úgy, hogy 1 cm vastagságúak legyenek. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük a mézeskalácsokat. Ha kihűltek cukormázzal vagy csokimázzal díszíthetjük.

Még két karácsonyi édességreceptért klikk tovább!

Fotó, leadfotó: youtube.com/cookbakery

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
Ismerős a helyzet amikor nem tudsz aludni a repülőn, ami végül idegesítő feszültséggel és frusztrációval jár, miközben a kényelmetlen ülés, a zaj és a fáradtság egyre jobban kibillent a pihenés...
Egészség
A krumplit már rengetegen úgy készítik el, hogy csak bedobják a sütőbe, vagy air fryerbe. Azonban ilyenkor van egy alapszabály, amit be kell tartani.
Sztárok
Nem olyan rég közzétettek a YouTube-on egy fenomenális egyveleget, amit mindenképpen hallanod kell, ha szereted a duót.
Sztárok
A herceg valószínűleg hamarosan olyat tesz majd, ami feleségének bizony nagyon nincs az ínyére.
Sztárok
Tóth Gabiék menetelnek tovább a Dancing with the Stars showjában, de sok néző szerint valami nem stimmel a dologgal kapcsolatban.
Lifestyle
A paradicsom Magyarországon is őrülten népszerű zöldség, és nemcsak azért, mert a lecsó egyik elengedhetetlen alapanyaga. Azonban úgy néz ki, hogy megváltozhat a jövőben az íze.