Köret és hús egyben? Ezt a receptet imádni fogod! Húsos krokett egyszerűen
Nem kell külön vesződnöd a fogások elkészítésével.
Húsos krokett
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek paradicsompüré
- 2 db tojás
- liszt
- búzadara
- zsemlemorzsa
- olaj
- pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, és még melegen összetörjük. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint pirospaprikával ízesítjük, majd rátesszük a paradicsompürét és a húst. Amikor minden készre főtt, belekeverjük az összetört krumplit, hozzáadunk egy tojást és annyi búzadarát, hogy formázható keveréket kapjunk. Lisztes kézzel rudakat formázunk belőle, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.