Habcsók házilag - Egy kis kényeztetés Neked is jár
Szereted a habcsókot, de úgy gondolod, csak gyerekeknek való? Miért ne kényeztethetnénk magunkat felnőttként is? Csak néhány alapanyag szükséges hozzá és percek alatt elkészül.
Hozzávalók
- 4 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- fél citrom leve
Elkészítés
A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, közben pedig adagoljuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Az egészet töltsük nyomózsákokba, és diónyi nagyságú adagokat nyomjunk ki belőle egy tepsibe. 120 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süssük készre. Ekkor a megkeményedett habcsókokat tegyük ki egy nedves ruhára (így nem repednek meg) és ha kihűltek, máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!