Végre egy izgalmas köret! Görög, tepsis sült krumpli
Épp azon töröd a fejed, mi lenne a legjobb köret a húsételhez, amit készítesz? Mit szólnál egy finom görög sült krumplihoz? Olvasd el a receptjét, meglátod, tetszeni fog!
Hozzávalók
- 1,5-2 kg közepes burgonya
- 1 citrom
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1/4 csésze olvasztott vaj
- 1,5 tk só
- 1 tk oregánó
- 1 tk fokhagymapor
- 1/2 tk bors
- 1/2 tk pirospaprika
- 1 1/2 csésze húsleves
- 1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és vágjuk félbe. A citrom héját reszeljük le, a levét pedig csorgassuk a krumplira. Locsoljuk meg az olívaolajjal és a vajjal, majd szórjuk meg sóval, oregánóval, fokhagymaporral, borssal és pirospaprikával. Forgassuk át a krumplit, majd tegyük bele egy tepsibe. Az aljára öntsük a húslevest, majd fedjük le alufóliával. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Ekkor vegyük le róla a fóliát, és süssük további 35-40 percig. Ha kivettük a sütőből, ismét borítsuk rá a fóliát és 15 percig pihentessük. Tálaláskor szórjuk meg a reszelt citromhéjjal és a petrezselyemmel.