Görög pita vegetáriánusoknak - Hús nélkül is isteni
Egy igazi görög pitának lehetetlenség ellenállni, ennek a hús nélküli verziónak pedig még a vegetáriánusok sem tudnak majd nemet mondani. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók
- fél lilahagyma
- 1 kis uborka
- 125 g koktélparadicsom
- 100 g fetasajt
- 4 pita
- maroknyi spenót
- fél citrom
- csipet oregánó
- csipet só
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
Elkészítés
Vágjuk apróra az uborkát, a paradicsomot, a hagymát és a sajtot, majd tegyük bele egy tálba. Szórjuk rá a spenótot, ezt követően pedig készítsük el az öntetet: egy edénybe facsarjuk ki a citrom levét, öntsük rá az olívaolajat, az ecetet, hintsük meg oregánóval, sóval és borssal. Locsoljuk meg vele a salátát, majd ezzel töltsük meg a pitákat. Ha esetleg még laktatóbb finomságra vágyunk, a saláta mellett hummuszt is tehetünk bele.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!