Petrezselymes újkrumpli recept - A legfinomabb nyári köret
Nincs is finomabb köret az újkrumplinál! Cikkünkben most a petrezselymes-sült verziót mutatjuk be. Az egész család imádni fogja.
Hozzávalók
- 1 kg újburgonya
- 1 dl olívaolaj
- 1 nagyobb csokor petrezselyem
- só
Elkészítés
A burgonyát mossuk meg alaposan, majd dörzsöljük meg és tegyük egy tepsibe. Hintsük meg egy kis sóval, locsoljuk meg az olívaolajjal, kissé forgassuk össze és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50 perc alatt süssük pirosra. Mielőtt teljesen megsülne, pár perccel a befejezés előtt szórjuk meg a megtisztított és felaprított petrezselyemmel, majd óvatosan rázzuk össze és süssük tovább rövid ideig. Húsételekhez vagy akár magában fogyasztva is kiváló.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!