Gluténmentes házi zsemle - Nem csak lisztérzékenyeknek
Schobert Norbinak hála most már minden fontos információt megtudtunk a boltban kapható pékárúkról, így ha sürget minket az idő, tudni fogjuk, hogy melyiket válasszuk. Azonban ha jobban szeretjük a házi ízeket, akkor próbáljuk ki az alábbi gluténmentes zsemle receptet.
Hozzávalók kb. 7 zsemléhez
- 150 g lisztkeverék (5 g mandula liszt, 5 g rizsliszt, 5 g kölesliszt)
- 1 ek zabpehely
- 1 ek puffasztott amaránt
- 2 -3 ek útifűmaghéj
- fél mokkáskanál himalája só
- fél mk szódabikarbóna
- 3 dl meleg víz
- 1 tk olívaolaj
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A száraz hozzávalókat keverjük össze, adjuk hozzá a meleg vizet és az olajat, majd jól gyúrjuk össze. Ezután formáljunk belőle zsemléket, melyeket helyezzünk egy tepsibe és ízlés szerint szórjunk meg magvakkal. Tegyük be a sütőbe és kb. 50 perc alatt süssük készre. Kívül ropogós, belül puha a tésztája!