Gesztenyével töltött pulykamell - Egy igazi karácsonyi étel
Ha valami különlegesre vágyunk az ünnepi étkezéseknél, akkor ezzel az étellel garantáltan nem fogunk mellé!
Hozzávalók
- 1 db pulykamell
- 2 db zsemle
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dkg vaj
- 3 db tojás
- 15 dkg darálthús
- 20 dkg gesztenye
- 1 csipetnyi szerecsendió
- csipetnyi őrölt bors
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
Az étel elkészítését a zsemle beáztatásával kezdjük, majd utána a kinyomkodásával folytatjuk. Közben a szalonnát a zsírjára sütjük, valamint a vajat összekeverjük a tojásokkal, darálthússal és a gesztenyemasszával, majd az egészet megfűszerezzük.
A pulykamellett húsverő kalapáccsal kiverjük. Miután ez megtörtént a gesztenyét egyenletesen eloszlatjuk benne. Ha ezzel végeztünk a pulykamellet felcsavarjuk és megsózzuk, utána olajos alufóliába csavarva a forró sütőbe helyezzük. 45 perc elteltével már tálalhatjuk is az ínycsiklakdozó ételt.
A tökéletes sült gesztenye elkészítéséhes nézd meg egy korábbi receptünket!