Így még biztosan nem készítetted az édesburgonyát
Édesburgonyát számtalan módon készítettünk már, ez a pofonegyszerű töltött Hasselback töltött burgonya azonban igazi üde színfolt a palettán. Külön öröm, hogy a krémes tölteléket vegánok, illetve a tejre érzékenyek is fogyaszthatják.
Hasselback töltött édesburgonya
Hozzávalók:
- 4 db közepes méretű édesburgonya
- 4 evőkanál Rama vajalternatíva, elosztva
- 2 evőkanál durvára vágott chipotle paprika
- 2 darab növényi cheddar szelet, negyedelve
- 1/4 csésze durvára vágott friss koriander
- 2 evőkanál vékonyra szeletelt újhagyma
- 2 szelet vegán szalonna, durvára vágva
- 4 evőkanál vegán tejföl, elosztva
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vagdossuk be az édesburgonyákat, ügyelve, hogy a zöldség alját érintetlenül hagyjuk.
2. Tegyük át az édesburgonyákat egy tepsibe vagy sütőlapra. Minden burgonya tetejére helyezzünk 1 evőkanál vajalternatívát, és süssük nagyjából 40 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul, de nem lesz pépes. Ezt követően vegyük ki a tepsit a sütőből.
3. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 fokra. Egyenletesen oszlassuk el a chipotle paprikát a sült édesburgonya tetején, és tűzdeljük meg cheddar darabokkal a szeleteket.
4. Süssük további 10 percig, hogy a sajt megolvadjon. Díszítsük apróra vágott korianderrel, újhagymával, vegán baconnel és vegán tejföllel.