A rögtön puha, karácsonyi mézeskalács – ez a tökéletes recept

A tökéletes mézeskalácsot nehéz eltalálni, általában túl kemény lesz, vagy az íze nem megfelelő. Azonban ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé, ugyanis többször is le lett tesztelve!
Karácsonyi mézeskalács
Hozzávalók
tészta
- 1 kg finomliszt
- 30 dkg porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 14 g mézeskalács fűszerkeverék (1 tasak)
- 30 dkg margarin
- 250 ml méz
- 3 db tojás
máz
- 2 db tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd jöhet hozzá a tojás, méz és a picikét megolvasztott margarint.
- Gyúr addig, amíg egynemű, illatos és rugalmas tésztát nem kapsz.
- Ezt oszd 3 részre, majd egyenként nyújtsd ki 0,5 cm vastagra a tésztát.
- Szaggasd ki a formákat, tedd sütőlemezre, és süsd kb. 10 percig.
Máz
- Verj fel félig 2 tojásfehérjét robotgéppel.
- Add hozzá apránként a 30 dkg porcukrot, és keményedésig keverd.
Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: Karácsonyi rögtön puha mézeskalács | Nosalty
Lepd meg magad vagy szeretteidet az alábbi 5 társas valamelyikével. Ne feledd, ezzel az ajándékkal élményt is adsz!