Cukkinis tócsni – olaj nélkül, sütőben készítve is isteni!
Ha tepsiben sütöd, nem lesz olajszag, sőt, a diétádba is beilleszthető.
Cukkinis tócsni
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- friss petrezselyemzöld
- liszt
Elkészítés:
A megmosott, meghámozott cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A cukkinihez hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott, friss petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, majd annyi liszttel dúsítjuk, hogy egy közepes sűrűségű masszát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából, amiket lepényekké formálunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Magában fogyasztva is tökéletes, tejföllel kínálva és friss petrezselyemmel megszórva viszont ellenállhatatlan finomság.