Borsókrémleves lestyánnal fűszerezve

Ezt a kellemes nyári levest ehetjük melegen vagy hidegen, de bármelyik opciót is választjuk - bár talán a második jobb ilyenkor a kánikula miatt -, tálalhatjuk pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal is.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 ½ kg friss zöldborsó
  • 100 g vaj
  • 175 g zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ½ liter zöldség alaplé
  • 1 köteg (kb. 10 ág) lestyán
  • 100 g tejföl

Elkészítés

Pucoljuk meg a borsót, olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd körülbelül 5 percig fonnyasszuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát annyira, hogy ne kapjon színt. Adjuk hozzá a zöldség alaplevet és forrásig főzzük, majd tegyük bele a borsót és addig főzzük, amíg puha nem lesz, vagyis 2-3 percig. Adjuk hozzá a tejfölhöz a lestyán leveleket, turmixoljuk simára és ízlés szerint fűszerezzük. Ezután öntsük az alapunkhoz, jól keverjük össze és tegyük a hűtőbe.

Kóstold meg az őszibarack krémlevest is!

Fotók: bbcgoodfood.com, drschwaderer.wordpress.com

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Lifestyle
A háziasszonyok szerint ez a természetes csodaszer még az ecetnél is jobban beválik, ha azt szeretnénk, hogy fehér ruháink újra eredeti fényükben ragyogjanak.
Utazás
A globális felmelegedésnek "köszönhetően" ma már a finnországi Mikulás-falu sem úgy fest, mint évtizedekkel ezelőtt.
Sztárok
Kamillába valószínűleg beleégtek anyósa elképesztő szavai, ugyanis a királynő bizony nem kertelt, és néhány pohár ital után őszintén elmondta, mit is gondol valójában fia nejéről.
Sztárok
A Palik László vezette kvízműsorban most már nem celebritások, hanem civil játékosok versenyeznek. Egyikük rendkívül érdekes kérdést kapott, mely a népszerű magyar zenei előadó, Azahriah...
Sztárok
Hugh Grant és felesége, Anna Eberstein nemrég a színész új filmjének premierjén pózolt a kameráknak, a róluk készült fotók láttán pedig elmondható, hogy piszok jól mutatnak egymás oldalán.