Túrókrémes-meggyes piskótatekercs

Nyáron fokozottabban vágyakozunk az édes ízek után, ezért itt ez a remek recept, amit könnyedén elkészíthetünk. Az omlós piskóta és a lágy túrókrém egy kis meggyel megspékelve utánozhatatlan ízkavalkádot kölcsönöz.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 50 dkg túró
- 2 evőkanál cukor
- 4 tojás
- 1 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- mazsola
- meggy
Elkészítés
A mazsolát öntsük bele egy vízzel teli tálba, és addig hagyjuk állni, amíg meg nem puhul, majd szűrjük le. A túrót törjük össze, keverjük össze a tojások sárgájával, majd adjuk hozzá a cukrot. A porcukorból és a tojássárgájából verjünk habot, és azt is adjuk hozzá a túrós masszához. Keverjük alaposan össze, majd töltsük meg vele a piskótaalapot. Szórjuk meg meggyel, tekerjük fel, és tegyük a hűtőbe állni. Hidegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Készíts ízletes, őszibarackos túrókrémet is!
Oldalak
