Boros fehérpecsenye zöldséggel - Az ínyenc fogás
Ez egy isteni étel a vörös hús, és a bor szerelmeseinek. Köretként pedig grillzöldséget és burgonyát ajánlunk.
Hozzávalók:
- 3 szelet kb. 1 cm vastag fehérpecsenye
- olívaolaj
- 300 ml száraz vörösbor
- ízlés szerint fekete bors
- ízlés szerint só
- cukkini
- padlizsán
- sárgarépa
- apró csiperke gomba
Elkészítés:
A fehérpecsenyét bepácoljuk, vagy ha erre nincs időnk, akkor beborsozzuk, besózzuk. Kevés olívaolajon a húsok mindkét oldalát megsütjük. Pár perc sütés után felöntjük vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk őket. Ha a húsok elkészültek, a zöldségkörettel folytatjuk a munkát. A padlizsánt fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. Az apró szemű csiperkegombákat elfelezzük, a padlizsánból és a sárgarépából ferdén vékony, de nagy felületű szeleteket vágunk. A padlizsánszeletek mindkét oldalát olaj nélkül megpirítjuk, majd a gombákkal is ugyanígy teszünk. Pár csepp olajon a cukkinit és a sárgarépát is megpirítjuk. Végül a zöldségköretet, a burgonyát, és a hússzeleteket összetálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.