Csokoládés kuglóf - Egyszerű, de nagyszerű
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a kuglófot. Ennek a receptnek köszönhetően, azonban végképp az egyik kedvenc sütemények közé fog emelkedni.
Hozzávalók:
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 20 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg kókuszreszelék
- 3 dl ásványvíz
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- csokiforgácshoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehércsokoládé
Elkészítés:
Keverjük össze a kristálycukrot, a lisztet, a kókuszreszeléket, a kakaóport és a sütőport. Adagoljuk hozzá a vizet és az olajat, a tojásokat és a darabokra tört csokit. Liszttel szórjunk be egy kuglófformát, és öntsük bele a kakaós tésztát. Előmelegített sütőben, körülbelül 45-50 perc alatt süssük készre.
A csokoládéforgácshoz a csokikat törjük darabokra. Forraljunk egy kevés vizet két lábosban, és a gőz felett olvasszuk fel a csokikat. Ne tegyünk bele vajat, mert az a lényeg, hogyha kihűlt, újra tömör csokivá váljon. Az étcsokoládéba márványosan csorgassuk bele a fehércsokit, majd hagyjuk teljesen szilárdra hűlni. Ekkor késsel farigcsáljunk le belőle nagyobb darabokat, és állítsuk a kihűlt kuglóf közepébe.
Szerző: erdei daniella