Felejtsd el a csalamádét! Ázsiai uborkasaláta az új kedvenc
Imádjuk az uborkasalátákat! Lehet az joghurtos vagy avokádós, jöhet mindenféle! Cikkünkben most az ázsiai verzió receptjét mutatjuk meg, próbáld ki!
Hozzávalók
- 2 nagy uborka
- só, bors ízlés szerint
- 1/3 csésze rizsborecet
- 1/2 tk kristálycukor
- 2 tk szezámolaj
- 2 ek apróra vágott koriander
- 2 ek vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/8 tk reszelt gyömbér
- 1 ek szezámmag
- pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés
Az uborkát mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük bele egy tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban keverjük el a rizsborecetet, a kristálycukrot, a szezámolajat, az aprított koriandert, a felszeletelt mogyoróhagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Egyenletesen öntsük rá az uborkaszeletekre az öntetet, forgassuk össze, majd szórjuk meg a szezámmaggal és a pirospaprikával.