Ázsiai pulykamáj Kónya Zoltán séftől
A KicsiZso Reggeliző - Kávézó mesterszakács, Kónya Zoltán az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában egy Ázsiai pulykamájat készített. Érdekel, hogy miként készítheted el ezt az ízletes, mégis gyors vacsorát a családnak? Akkor nézd meg a séf receptjét és videóját, majd irány a konyha! (X)
Előkészítés: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 0,5 kg Galicoop pulykamáj
- Bonduelle Créatif Mexico
- Chili paprika
- Fokhagyma
- Friss koriander
- Gyömbér
- Jázminrizs
- Keményítő
- Kókusztej
- Vénusz étolaj
- Vörös curry paszta
Vékony szeletekre vágjuk a fokhagymát, a friss gyömbért és a chili paprikát. Egy serpenyőben Vénusz étolajat hevítünk, és hozzáadjuk a zöldségeket. Sütés közben arra kell odafigyelnünk, hogy folyamatosan kevergessük a fokhagymát, nehogy megégjen. Közben felszeleteljük a Gallicoop pulykamájat, beleforgatjuk a keményítőbe, hozzáadjuk a fokhagymás-chilis keveréket a forró étolajhoz, és sütés közben addig kevergetjük, amíg a keményítőnek eltűnik a fehér színe. Vörös curry pasztával ízesítjük, beletesszük a Bonduelle Créatif Mexico, zöldborsós, szuperédes csemegekukoricás és paprikás zöldségkeveréket, felöntjük kókusztejjel, összekeverjük és pár perc alatt készre pároljuk. Jázminrizzsel tálaljuk, friss korianderrel díszítjük.