15 perces borsos lazac whiskys-krémes mártással - Mennyei fogás
Bár nem olcsó mulatság lazacból készíteni az ebédünket, számtalan jótékony hatása van a fogyasztásának, ráadásul elképesztően finom is! Érdemes néha meglepni magunkat vele, ehhez mutatunk most egy remek ötletet!
Hozzávalók
- 2 bőr nélküli lazacfilé
- 1 tk dijoni mustár
- 1 ek őrölt fekete bors
- só
- 15 g vaj
A mártáshoz
- 1,5 ek whisky
- 150 ml tejszín
- 1 ek friss metélőhagyma
Elkészítés
A halat tisztítsuk meg, borsozzuk meg és kenjük be a mustárral. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd tegyük bele a lazacszeleteket és süssük 3 percig. Ekkor fordítsuk meg és öntsük rá a whiskyt, pár perc múlva pedig a tejszínt is. Főzzük együtt 2 percig, majd hagyjuk, hadd sűrűsödjön be. A végén sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt hintsük meg aprított snidlinggel. Burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel kínáljuk.