4 zöldség, aminek áprilisban kezdődik a szezonja - Le ne maradj róluk!

Áprilisban már megjelennek a kertekben az első zöldségek, amelyek jelzik, végérvényesen beköszöntött a tavasz. Friss, zamatos ízük semmihez sem fogható, ráadásul még vitaminokban is gazdagok. Miért ne használnánk ki a szezonjukat és erősítenénk meg immunrendszerünket? Cikkünkben összegyűjtöttük a kertek legelső zöldségeit, amelyekhez kapcsolódóan egy-egy receptet és még több hasznos információt találsz!
Hónapos retek
A kertekben az év egyik legelső zöldségeként terem a hónapos retek. Aki idejében ültetett, és az idő is kedvező volt, annak áprilisban már a föld alatt megtalálhatóak a rózsaszín, többnyire gömb alakú vagy kissé hosszúkásabb retek. Igen sok C-vitamint tartalmaz, így érdemes minél többet fogyasztanunk belőle, míg szezonja van. A tavaszi reggelik és saláták elmaradhatatlan kelléke, enyhén csípős íze kiválóan illik szendvicsekhez. Csak le kell vágnunk a gyökerét és a leveleit, megmosnunk és máris ehetjük.
Miért fogyaszd?
Mit készíts belőle?
Fejessaláta
A fejesssalátának nincs pontosan meghatározható szezonja, szinte az év minden szakában kapható, ám a kertekben jellemzően március-áprilisban kezd teremni. A fentebb említett hónapos retekhez hasonlóan gazdag C-vitaminban, de számtalan más vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz (például vas és foszfor). Leszedve viszonylag hamar megfonnyad, így érdemes minél gyorsabban elfogyasztanunk. Ha leszedegettük a leveleit, mossuk meg alaposan. Szendvicsekhez kiváló, de ecetes formában tojásos nokedlivel is isteni.
Mit készíts belőle?
További 2 tavaszi zöldségről találsz leírást a 2. oldalon!
Fotók: healthyfig.com, good-wallpapers.com
Oldalak

This is a modal window.