A sötétzöld színű zöldségek szintén nem elhanyagolhatók, ha a ráncok kialakulása elleni harcról van szó, hiszen hihetetlen mennyiségű A- és C-vitamint, ásványi anyagokat, rostokat, nitrátokat és bioaktív anyagokat tartalmaznak, melyek megakadályozzák a sejtkárosodást, valamint lassítják a kognitív képességek hanyatlását. A spenót tele van A-, C-, E- és K-vitaminnal, a vízitorma A- és C-vitaminban gazdag, melyek semlegesítik a szabad gyököket, míg a brokkoli C- és K-vitamintartalmának, valamint antioxidánsainak köszönhetően segíti a kollagéntermelődést, ami mint már azt említettük, elengedhetetlen, ha az erős és rugalmas, ráncmentes bőrről beszélünk.
Fotó: Pinterest
A sötétzöld színű zöldségek szintén nem elhanyagolhatók, ha a ráncok kialakulása elleni harcról van szó, hiszen hihetetlen mennyiségű A- és C-vitamint, ásványi anyagokat, rostokat, nitrátokat és bioaktív anyagokat tartalmaznak, melyek megakadályozzák a sejtkárosodást, valamint lassítják a kognitív képességek hanyatlását. A spenót tele van A-, C-, E- és K-vitaminnal, a vízitorma A- és C-vitaminban gazdag, melyek semlegesítik a szabad gyököket, míg a brokkoli C- és K-vitamintartalmának, valamint antioxidánsainak köszönhetően segíti a kollagéntermelődést, ami mint már azt említettük, elengedhetetlen, ha az erős és rugalmas, ráncmentes bőrről beszélünk.