A másik nagy élelmiszercsoport, amit érdemes beépíteni étrendünkbe, azok a hüvelyesek, melyek rostban, fehérjében, ásványi anyagokban, összetett szénhidrátokban és B-vitaminban is gazdagok. A bab például antocianinokat és izoflavonokat is tartalmaz, amelyek az ultraibolya sugarak káros hatásai, valamint a gyulladások okozta öregedés ellen is küzdenek. A lencse és a csicseriborsó elősegítik a kollagéntermelést, mely az egészséges és ragyogó bőr záloga, míg a fekete bab antioxidánsaival megelőzhető a sejtkárosodás.
2/5
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A másik nagy élelmiszercsoport, amit érdemes beépíteni étrendünkbe, azok a hüvelyesek, melyek rostban, fehérjében, ásványi anyagokban, összetett szénhidrátokban és B-vitaminban is gazdagok. A bab például antocianinokat és izoflavonokat is tartalmaz, amelyek az ultraibolya sugarak káros hatásai, valamint a gyulladások okozta öregedés ellen is küzdenek. A lencse és a csicseriborsó elősegítik a kollagéntermelést, mely az egészséges és ragyogó bőr záloga, míg a fekete bab antioxidánsaival megelőzhető a sejtkárosodás.