A másik nagy élelmiszercsoport, amit érdemes beépíteni étrendünkbe, azok a hüvelyesek, melyek rostban, fehérjében, ásványi anyagokban, összetett szénhidrátokban és B-vitaminban is gazdagok. A bab például antocianinokat és izoflavonokat is tartalmaz, amelyek az ultraibolya sugarak káros hatásai, valamint a gyulladások okozta öregedés ellen is küzdenek. A lencse és a csicseriborsó elősegítik a kollagéntermelést, mely az egészséges és ragyogó bőr záloga, míg a fekete bab antioxidánsaival megelőzhető a sejtkárosodás.
A másik nagy élelmiszercsoport, amit érdemes beépíteni étrendünkbe, azok a hüvelyesek, melyek rostban, fehérjében, ásványi anyagokban, összetett szénhidrátokban és B-vitaminban is gazdagok. A bab például antocianinokat és izoflavonokat is tartalmaz, amelyek az ultraibolya sugarak káros hatásai, valamint a gyulladások okozta öregedés ellen is küzdenek. A lencse és a csicseriborsó elősegítik a kollagéntermelést, mely az egészséges és ragyogó bőr záloga, míg a fekete bab antioxidánsaival megelőzhető a sejtkárosodás.