Bundázott hagyma tamarind szósszal: előétel, köret és nasi egyben

A pakora gyakorlatilag az indai bundázott zöldség megfelelője. Nagy előnye a magyar panírral ellentétben, hogy gluténmentes és kevésbé zsíros, valamint tojás sem szükséges hozzá, így vegánok is fogyaszthatják.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!

Gluténmentes hagyma pakora tamarind szósszal

Nem kell hozzá más csak csicseriborsóliszt, víz és fűszerek ízlés szerint. Fogyasztható magában valamilyen szósszal, vagy akár köretként, de előételnek is kiváló. Nekem a hagyma pakora a kedvencem, de bátran próbáljatok ki bármilyen zöldséget. Tamarind szószt készítettem mellé, a pasztát beszerezhetitek bármilyen ázsiai élelmiszereket árusító boltban. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.

Hozzávalók

  • 2 nagyobb fej vörös- vagy édeshagyma
  • 3/4 bögre csicseriborsóliszt
  • 1/2 bögre víz
  • 1/2 tk. őrölt kurkuma
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 ek. friss gyömbér reszelve
  • chili aki szereti a csípőset
  • kókuszzsír a sütéshez

Szószhoz

  • 2 ek. tamarind paszta
  • 2 ek. növényi olaj (nálam kókuszolaj)
  • 2 ek. víz
  • 1 kk. frissen facsart lime leve
  • 1 ek. kókuszvirág cukor
  • 1 kk. reszelt friss gyömbér
  • fél kk. római kömény

Elkészítés

1. A hagymákat megpucoljuk és félhold alakban felvágjuk.

2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a gyömbérrel, majd hozzáöntjük a vizet és belekeverjük a hagymákat kézzel. Ragadós masszát kell, hogy kapjunk.

3. Hagyjuk 5 percet állni, majd kézzel apró tallérokat formálunk belőle és kisütjük.

A szósz

Az olajat és a fűszereket tegyük egy serpenyőbe, alacsony lángon, mikor már elkezd illatozni, adjuk hozzá a többi hozzávalót és várjuk meg amíg felforr, 1-2 percet főzzük, majd vegyük le és már készen is van.

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTube-on.

Még két hasonló, könnyű receptért kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotók: Miklós Glória

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Utazás
Ismerős a helyzet amikor nem tudsz aludni a repülőn, ami végül idegesítő feszültséggel és frusztrációval jár, miközben a kényelmetlen ülés, a zaj és a fáradtság egyre jobban kibillent a pihenés...
Egészség
A krumplit már rengetegen úgy készítik el, hogy csak bedobják a sütőbe, vagy air fryerbe. Azonban ilyenkor van egy alapszabály, amit be kell tartani.
Sztárok
Nem olyan rég közzétettek a YouTube-on egy fenomenális egyveleget, amit mindenképpen hallanod kell, ha szereted a duót.
Sztárok
A herceg valószínűleg hamarosan olyat tesz majd, ami feleségének bizony nagyon nincs az ínyére.
Sztárok
Tóth Gabiék menetelnek tovább a Dancing with the Stars showjában, de sok néző szerint valami nem stimmel a dologgal kapcsolatban.
Lifestyle
A paradicsom Magyarországon is őrülten népszerű zöldség, és nemcsak azért, mert a lecsó egyik elengedhetetlen alapanyaga. Azonban úgy néz ki, hogy megváltozhat a jövőben az íze.