Tahinis káposztasaláta: varázsolj keleti hangulatot otthonodba!
A tahinit elsősorban keleti ételek alapanyagaként használják, finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú pasztát jelent. Kitűnő forrása a magnéziumnak, káliumnak, cinknek, gazdag B1 vitaminban és rostokban.
Miklós Glória - gasztroblogger
A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!
Tahinis káposztasaláta (vegán)
A tahinit elsősorban keleti ételek alapanyagaként használják, finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú pasztát jelent. Kitűnő forrása a magnéziumnak, káliumnak, cinknek és gazdag B1 vitaminban és rostokban. Lehet készen kapni bio boltokban, de házilag is elkészíthető. Sós és édes receptekhez egyaránt bátran alkalmazható. Én készítettem már vele amaránt szeletet, melynek a receptjét itt találjátok. Ennek a salátának az ötlete innen származik.
Hozzávalók (kb. 2 fő részére)
- kisebb lila káposzta fele
- kisebb zöld káposzta fele
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék pirított szezámmag
- fél lime kifacsart leve
- kb. 3 ek olívaolaj
- 2 ek tahini
- só ízlés szerint
Elkészítése:
1. A káposztákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a többi zöldségeket felaprítjuk és összekeverjük egy tálban.
2. A tahinit az olajjal picit megmelegítjük, hogy folyós állagú legyen, így könnyebb lesz összekeverni a zöldségekkel.
3. A tahinihez hozzáadjuk a lime levét és jól összekeverjük, ezt a szószt ráöntjük a zöldségeinkre, hozzáadjuk a pirított szezámmagot majd ízlés szerint megsózzuk.
4. Kiváló köretként vagy quinoával összekeverve. Főételként is elég laktató.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.