Recept

Pezsgős-kapribogyós lazacfilé, spenótchipssel

Mindjárt itt az ÚJ ÉV!
Ti tudjátok már mit fogtok készíteni?
Nálunk biztosan az asztalon lesz ez a pezsgős-kapribogyós lazacfilé!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Pezsgős-kapribogyós lazacfilé, spenótchipssel

Hozzávalók:

  • 2 darab lazac filé bőr nélkül
  • 3 evőkanál szőlőmag olaj
  • 1 gezerd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál friss rozmaring levél, nagyon apróra vágva
  • fél darab citrom reszelt héja
  • 100 ml pezsgő
  • 200 ml csirke alaplé
  • 3 teáskanál kapribogyó
  • 1 teáskanál gyömbér, reszelve
  • 150 ml tejszín

    SPENÓTCHIPSHEZ:

  • 4 csésze bébispenót levél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A lazacok mindkét oldalát szőlőmagolajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és reszelt citromhéjjal bedörzsöljük. A serpenyőt felforrósítjuk és a hal mindkét oldalát 4-4 percig sütjük, addig, amíg a külseje aranybarna és ropogós, a belseje omlós és nem rózsaszín már a húsa.

Kivesszük a lazacfiléket a serpenyőből pihentetni egy tálra. Időközben üvegesre pároljuk a fokhagymát a serpenyőben maradt zsiradékban. Felöntjük pezsgővel, aminek az alkohol tartalmát elfőzzük.

Hozzáadjuk a kapribogyót, a reszelt gyömbért és a csirke alaplevet. Addig főzzük, amíg a szósz a felére redukálódik. Legvégén felöntjük tejszínnel és addig hagyjuk még a tűzön, amíg mártás állagot nem kapunk. Sóval-borssal ízesítjük.

Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal addig, amíg az olaj egyenletesen befedi a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek.

Tipp

Abban az esetben, ha nincs gyömbér reszelőnk, takarjuk le egy fóliával a hagyományos sajtreszelő tetejét. Ezzel a technikával csak a gyömbér friss húsát kapjuk, míg szálkás, fás része nem kerül lereszelésre.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Recept
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.
Lifestyle
A jól megtervezett reggeli rutin nemcsak a napunk hangulatát és hatékonyságát határozza meg, hanem hosszú távon hozzájárulhat a testi-lelki egyensúlyunk fenntartásához is.
Lifestyle
A mai napon egy esemény heves reakciókat válthat ki a Bikából. Napi horoszkóp.
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Sztárok
Habár még csak 9 éves, Sarolta hercegnő már most nagyon komolyan veszi a feladatait – kétség sem fér hozzá, hogy felnőttként nagy dolgokra lesz hivatott.