Banánkenyér - ha valami különleges finomsággal szeretnétek kedveskedni a családnak
Nagyon egészséges, ínycsiklandó desszert ötlet, ha valami különleges finomsággal szeretnétek kedveskedni a családnak.
Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Banánkenyér
Hozzávalók
Banánkenyér:
- 2ek. kókuszolaj
- 4 nagy tojás
- 3ek. agave szirup
- 150g mandulaliszt
- 3 nagy érett banán
- 1 tk. sütőpor
- só
- 120ml kókusztej
- 100g csokipasztilla
Forró csokoládé:
- 250ml tej
- 2ek. holland kakópor
- agave szirup, ízlés szerint
- 250ml habtejszín
- fél tábla magas kakótartalmú étcsokoládé (70%)
Elkészítés:
Banánkenyér:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt.
3. Tegyük az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel.
4. Egy másik edényben keverjük össze a mandulalisztet a sütőporral és a sóval. Majd adjuk hozzá a korábban összekevert folyékony keverékhez. Folytassuk a keverést, amíg a tészta homogén lesz.
5. Külön keverjük össze a kókusztejet a banánnal, amíg a keverék babaétel állagú lesz. A banános keveréket adjuk a korábban összekevert tésztaalaphoz. Homogén állagúra keverjük össze. Adjuk hozzá a csokipasztillákat.
6. Öntsük a masszát őzgerincformába és 45-50 percig süssük.
7. Ellenőrizzük a tészták egy villa hegyével, hogy átsült-e.
8. Vegyük ki, és tálalás előtt pihentessük 10-15 percig.
Forró csokoládé:
1. Melegítsük fel a tejet egy serpenyőben és adjuk hozzá a mézet és a vaníliát.
2. Várjuk meg míg az összetevők elolvadnak, de fontos, hogy ne forraljuk fel.
3. A kakaót először kevés tejben keverjük csomómentesre mielőtt a tejhez adnánk.
4. Verjük keményre a tejszínhabot, majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliakivonatot. Óvatosan forgassuk össze.
5. A forró italt öntsük bögrékbe, díszítsük a tejszínhabbal, majd a tetejére locsoljunk olvasztott mogyoróvajat.