Paglia e fieno: Házi széna-szalma tészta, gorgonzolás sajtmártással
Mókás neve van ennek a finom ételnek: széna-szalma tészta, gorgonzolás sajtmártással. Igazi ízbomba az olasz konyha kevelőinek. Buon Appetito!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Házi széna-szalma tészta, gorgonzolás sajtmártással
Hozzávalók:
- ½ kg szemolina liszt
- ½ kg liszt
- 15 dkg bébispenót
- 8 tojás
- olívaolaj
- só
- 30 dkg gorgonzola sajt
- 2-3 dl tejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- friss zsálya
- friss petrezselyem
- friss mentalevél
Elkészítés:
- A tésztához egy tálban alaposan eldolgozzuk a lisztet a tojásokkal, kevés olívaolajjal és sóval. Ezután kézzel átgyúrjuk és kettéosztjuk.
- A spenótot kevés olívaolajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk, majd lepürésítjük. A tészta egyik felével egybegyúrjuk. A tésztákat hűtőben pihentetjük min.30 percig.
- Ezután egy tésztagép segítségével a tésztákat kinyújtjuk, párszor átlapoljuk és szélesmetélt formára felszeleteljük. Egy lisztezett tepsiben tároljuk, amíg kifőzzük.
- A szószhoz a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot és addig melegítjük, amíg felolvad. Közben reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót, adunk hozzá apróra vágott zsályát, mentát és egyet forralunk rajta.
- A tésztát úgy főzzük ki, hogy egyszerre készüljön el a szósszal, majd leszűrjük és egybeforgatjuk. Friss petrezselyemmel és reszelt szerecsendióval tálaljuk.