Gombával és spenóttal töltött csirke
Aki szereti a hagyományos ételeket, ám egy kicsit mégis változtatna azokon, az mindenképpen próbálja ki ezt a spenóttal és gombával töltött csirkét, mert eszméletlen finom ízkombinációt alkot a gomba, bébispenót, cheddar sajt és kakukkfű quartett a ropogósra sült csirkével. Én most quinoával tálaltam, de más körettel is fantasztikus!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gombával és spenóttal töltött csirke
Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 40 g csiperkegomba
- só, bors
- 5 szál friss kakukkfű
- 900 g bébispenót
- 2 csirkemell filé
- páchoz: só, bors
- fél tk őrölt paprika
- 80 g cheddar sajt, reszelve
- 200 g quinoa
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Hevítsük fel az olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben.
- Tegyük bele a vékonyra szeletelt gombát, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük. Süssük, amíg a gomba elkezd barnulni.
- Adjuk hozzá a spenótot és fonnyadásig süssük. Tegyük félre a gombás-spenótos keveréket.
- A csirkemell filék mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk meg, majd egy éles késsel ejtsünk keresztirányú vágásokat a filében egymástól kb 1 cm-re. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a húst.
- Tegyük a bevágott filéket a beolajozott tepsibe. Töltsük meg a bevágásokat a gombás-spenótos keverékkel. Szórjuk meg paprikával és tegyünk a tetejére reszelt sajtot.
- Süssük a sütőben 200 C fokon 25-30 percig, amíg a sajt megolvad és a csirke belső hőmérséklete elérte a 72 C fokot.
- Tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig.
Quinoa
Mossuk meg a quinoát, majd pirítsuk meg egy kis olajon. Öntsük föl kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg és fedő alatt főzzük kb 15 percig. Néha keverjük meg.