Extra reggeli a sulikezdésre: karamellizált panini rozmaringos eperlekvárral

Mindig érdekes ízélményt kölcsönöz az ételeknek a sós és az édes elemek kombinációja. Nincs ez másként ennél a rozmaringos eperlekvárral töltött paninivel sem, amit most barnacukorral karamellizáltam a tökéletes kontraszt elérése érdekében. Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Barnacukorral karamellizált panini, rozmaringos eperlekvárral töltve
Hozzávalók
- 4 szelet barna kenyér
- olíva olaj
- eperlekvár
- 1 kis csokor friss rozmaring
- 1 nagy mozzarella golyó, lecsöpögtetve
- só
- barnacukor
Elkészítés:
- Melegítsük fel a sütőt (panini sütő, kontakt grtillt).
- Egy kenőecsettel olajozzuk be a kenyérszeletek mindkét oldalát.
- Mindegyik szelet kenyér egyik oldalát lekvározzuk meg.
- Szórjuk meg a kenyereket rozmaringgal.
- Vágjuk a mozzarellákat összesen 8 szeletre és 2-2 szeletet tegyünk 4 szelet kenyérre.
- Igény szerint sózzuk.
- Fordítsuk rá a maradék kenyérszeleteket a mozzarellás szeletekre.
- Szórjunk a tetejére barna cukrot.
- Tegyük a szendvicseket a sütőbe és addig hagyjuk benne, amíg a kenyér szép barnára és ropogósra sül. Kb 3-5 percig.
Még két recept Marton Adrienntől a következő oldalon.
Oldalak

This is a modal window.