Perecet tessék! Ellenállhatatlan sajtos és napraforgómagos változatban
Erre a hétre is hoztam nektek egy szuper finomságot, ami a szurkolók kedvence is lehet, legyen szó bármilyen sporteseményről. A sajtos és napraforgómagos perec tökéletes nassolnivaló az izgalmak közepette. Készítsétek el ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sajtos és napraforgómagos perec
Hozzávalók:
Tészta:
- 600 g búzaliszt
- 1,5 ek méz
- 70 g vaj, olvasztva
- 200 ml tej
- 200 ml víz
- 2,5 ek tejföl
- 20 g élesztő (friss)
- 4 tk só
Feltét:
- 1 egész tojás
- 1 ek tejföl
- só
- 90 g sajt, reszelve
- 1/2 tk pirospaprika
- hántolt napraforgómag
Elkészítés:
- A folyadékokat egybeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az élesztővel és 1 órán át kelesztjük meleg helyen.
- A megkelt tésztát 9 részre osztjuk, hengert formálunk belőlük, majd kialakítjuk a pereceket.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a tetejüket tejföllel elkevert tojással. Letakarva 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A pereceket a pihentetés után megszórjuk pirospaprikával összekevert reszelt sajttal, napraforgómaggal és 180 fokon 20 percig aranybarnára sütjük.