Túrókrémes olasz bruschetta - friss falatok, nem csak reggelire
Szerintem, aki ismer, az pontosan tudja, hogy a családommal mennyire igyekszünk egészségesen étkezni. Na és azt is, hogy imádjuk a paradicsomot és a bazsalikomot! Így nem is volt kérdés, hogy ezekből a friss paradicsomokból mit készítek:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Túrókrémes olasz bruschetta
Hozzávalók:
PARADICSOMOS FELTÉT
- 8 szelet Bagett
- 6 db Nagyobb fürtös paradicsom
- 10 db Kisebb koktélparadicsom
- 1 gerezd Fokhagyma
TÚRÓKRÉM
- 250 g Túró
- 3 ek Tejföl
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Friss bazsalikom
- Olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat felszeleteljük, felkockázzuk vagy éppen összeroppantjuk és egy tálba tesszük. (Ez azért fontos mert a tálalásnál izgalmasabb a látvány). A fokhagymát belereszeljük, majd megsózzuk és friss bazsalikom leveleket tépünk hozzá (ha már bruschetta-akkor olaszosan fűszerezünk). Végül jó minőségű olívaolajat adunk hozzá és összekeverjük az alapanyagokat.
Felhevítünk egy serpenyőt olívaolajjal és megpirítjuk a szeletekre vágott bagettet. Amikor mindkét oldala aranybarnára sült, a túrót és a tejfölt összekeverve- rátesszük a szeletekre, majd a friss paradicsomos töltelék is rákerül.
Tálalás:
Ízlés szerint bazsalikom levelekkel díszíthetjük, vagy grillezett paradicsom darabokkal ízesebbé, látványosabbá.
GASZTROTIPP
Egy könnyű mozdulattal meggrillezhetjük a zöldségeket a tálaláshoz, illetve egy különleges karamellás ízvilágot kölcsönözhetünk nekik.
Ha tetszett ez a szuper recept és szeretnél még hasonló klassz tartalmakkal találkozni, akkor kövess Instagramon és lájkolj Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb receptekről. :)