Napsugár tészta - Fenséges fetás, paradicsomos

Csempéssz egy falat Olaszországot a családi asztalra fetás, paradicsomos előétel formájában! Szuper gyors, isteni finom, próbáljátok ki!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Napsugár tészta
Napsugár tészta
Hozzávalók:
TÖLTELÉKHEZ
- 360 g Olajos aszalt paradicsom
- 3 tk Pesto rosso
- 20 dkg Trappista sajt
- 10 szál Friss zöldfűszer
- 90 g Feta sajt
TÉSZTÁHOZ
- 2 db Leveles tészta
- 2 db Tojássárgája
- 2 ek Szezámmag
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Friss kakukkfű, snidling
- Friss petrezselyem, rozmaring
- Őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C -ra.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik kör alakú tésztát.
Egy aprítógépben aszalt paradicsomot, a fetasajtot és a zöldfűszerekkel krémes állagúra pürésítjük. (hogy igazán krémes legyen, a paradicsom levének a felét is hozzáadhatjuk)
A krémmel megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Rátesszük a másik leveles tésztát, kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon.
Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.
Tojássárgájával alaposan megkenjük, szezámmaggal és friss kakukkfűvel megszórjuk.
Az előmelegített sütőben 200 °C - on 20 perc alatt készre sütjük.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
