Recept

Napsugár tészta - Fenséges fetás, paradicsomos

Csempéssz egy falat Olaszországot a családi asztalra fetás, paradicsomos előétel formájában! Szuper gyors, isteni finom, próbáljátok ki!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről

Napsugár tészta

Hozzávalók:

TÖLTELÉKHEZ

  • 360 g Olajos aszalt paradicsom
  • 3 tk Pesto rosso
  • 20 dkg Trappista sajt
  • 10 szál Friss zöldfűszer
  • 90 g Feta sajt

TÉSZTÁHOZ

  • 2 db Leveles tészta
  • 2 db Tojássárgája
  • 2 ek Szezámmag

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • Ízlés szerint só, bors
  • Friss kakukkfű, snidling
  • Friss petrezselyem, rozmaring
  • Őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 °C -ra.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik kör alakú tésztát.
Egy aprítógépben aszalt paradicsomot, a fetasajtot és a zöldfűszerekkel krémes állagúra pürésítjük. (hogy igazán krémes legyen, a paradicsom levének a felét is hozzáadhatjuk)
A krémmel megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Rátesszük a másik leveles tésztát, kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon.
Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.
Tojássárgájával alaposan megkenjük, szezámmaggal és friss kakukkfűvel megszórjuk.
Az előmelegített sütőben 200 °C - on 20 perc alatt készre sütjük.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Utazás
Sajnos sokan pánikba esnek, ha megcsúszik az autójuk, de így tudnak könnyen lesodródni az útról.
Lifestyle
Sokan teljesen nyugodtan fekszenek le aludni úgy, hogy közben a lakásukban több olyan eszköz is áram alatt marad, amely valójában komoly veszélyt jelenthet. A probléma az, hogy ezekre szinte senki...
Egészség
Egyre többen próbálnak tudatosabban étkezni, mégis sokszor olyan alapanyag kerül nap mint nap az asztalra, amelyről kevesen sejtik, hogy hosszú távon árthat az emésztőrendszernek. A legnagyobb csapda...
Babára vágyva
A Babára Vágyva podcast következő részében folytatódik az Emberi történetek sorozatunk, ahol Kassai Mónika újságíró meséli el történtét, és egyben helyet kap egy szintén nagyon fontos téma, mégpedig...
Utazás
A főváros közleményt is kiadott az ügyben, melyben arról írnak, hogy az utóbbi években a lakosság egyre növekvő elégedetlenséggel figyeli az ismétlődő robbanásokkal és fényjelenségekkel járó "...
Lifestyle
A termálkút szivattyújának meghibásodása miatt a létesítmény csak 2026. január 19-én nyit újra, a korábbi évek hagyományainak megfelelően a két ünnep között mégis látogatható lesz.