Nagyim túrós csuszája - Édesen vagy sósan, egyszerűen páratlan

Szalonnás, tejfölös, serpenyőben készült túróscsusza. Ez az a recept ami édesen is, sósan is, egyszerűen páratlan.
Nektek mi az abszolút kedvenc ha a Nagyi ételeiről van szó?!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Nagyim túrós csuszája
Nagyim túrós csuszája
Hozzávalók:
TÚRÓS CSUSZÁHOZ
- 200 g Füstölt szalonna
- 250 g Csuszatészta
- 250 ml Tejföl
- 250 g Tehén túró
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Olaj
Elkészítés:
A csuszatésztát sós vízben fogkeményre főzzük.
A szalonnát felkockázzuk, majd serpenyőbe tesszük lepirítani.
Ha elkészült, akkor kivesszük a szalonnát, és félretesszük. A zsírt is kiöntjük, csak három evőkanállal hagyunk benne, ehhez hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan elkeverjük. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a tejfölös keverék és a túró egyharmadával, majd 10-12 perc alatt megsütjük grill fokozaton, addig, amíg meg nem pirul a tészta széle.
Kivesszük a tésztát a sütőből, átkeverjük, majd hozzáadjuk a túró és tejföl másik részét, és újra visszatesszük a sütőbe 10 percre. Ha kész, azonnal tálaljuk.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
