Nyári tekercs variációk
Mutatok Nektek nyári tekercseket, több féle variációban, izgalmas szószokkal!
Melyik a kedvencetek?
Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Nyári tekercs variációk
Hozzávalók:
Alap:
- 30 dkg csirkemell
- só, bors
- fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 szál kakukkfű
- olaj a sütéshez
- 10 db rizslap
- 15 dkg répa
- 1 db kígyóuborka
- 1 db kaliforniai paprika
- babcsíra
Mandulamártás:
- 140 g hámozott mandula
- 2 ek. szójaszósz
- 2 tk. szezámolaj
- 2 ek. halszósz
- 1 tk. édes chiliszósz
- 50 ml kókusztej
- fél lime leve
Mangó szósz:
- 1 mogyoróhagyma
- 1 db mangó
- szójaszósz
- édes chili szósz
- friss gyömbér
Elkészítés:
1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy forró serpenyőben egy gerezd fokhagymával és kakukkfűvel megsütjük. A zöldségeket julienne-re, vagyis 4-5 centis nagyon vékony csíkokra vágjuk.
2.A zöldségeket julienne-re, vagyis 4-5 centis nagyon vékony csíkokra vágjuk.
3. A rizslapokat hideg vízbe mártjuk, majd egy lapos felületre fektetjük. (Ne fa vágódeszkára, mert ahhoz odaragad). Helyezzük el rajta a zöldségeket, majd erre a sült húst és feltekerjük.
Mangó szósz:
1.A hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon puhára pároljuk.
2.Hozzáadjuk a felvágott mangót, fedő alatt addig főzzük amíg el nem kezd szétesni.
3.Adunk hozzá egy kevés édes chili szószt, szójaszószt és kandírozott gyömbért. Addig főzzük, amíg össze nem áll.
Mandulamártás:
1.Az alapanyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk, és tálalhatjuk is.