Medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsom: Egy mennyei fogás
Ha szerettek látványosan tálalni egészséges alapanyagokat, akkor ezt a töltött paradicsomos tulipánt mindenképp készítsétek el:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsom
Hozzávalók:
- 450 g túró
- 1 kis pohár joghurt
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors
- 15 darab nagyobb koktélparadicsom
DÍSZÍTÉSNEK:
- újhagyma (sötétzöld része) - szár
Elkészítés:
A túrót és a joghurtot késes aprítóba tesszük kevés sóval, majd krémszerű állagúra pürésítjük.
A medvehagymát apróra vágjuk, majd belekeverjük a túrós masszába. Még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomok tetejénél vágjunk egy keresztet és ott kiemeljük óvatosan a paradicsom belsejét.
Oda töltjük vissza a medvehagymás túrókrémet.
Tálaláskor úgy helyezzük el, hogy a paradicsom, az a "tulipán" virága, míg az újhagyma zöld része, az a virág "szára" legyen.