Sokkal tovább friss marad a vaj, ha mostantól így tárolod

Gondoltad volna? Frissességének hosszú távú megőrzése érdekében nagyon nem mindegy, pontosan hogyan tárolod a vajat – a jó hír viszont, hogy egyetlen apró, mégis lényeges szempontra kell csak ügyelned.
Kitolódik a szavatossági idő
A vaj alapvető hozzávaló a konyhában, amelyet gyakran kell pótolnunk, hiszen sokoldalúsága miatt számos ételben nélkülözhetetlen – ennek ellenére régóta vita tárgyát képezi, hogy miként érdemes tárolni, és a válasz elsőre talán meglepő lehet. A megfelelően elkészített vaj körülbelül 80%-ban zsírt és 16%-ban vizet tartalmaz, a fennmaradó részt pedig só, illetve tejfehérjék alkotják, s noha a folyamat alapvetően nem bonyolult – hiszen lényegében egyetlen fő összetevő szükséges hozzá –, a gyártás során végbemenő fizikai átalakulások annyira összetettek, hogy nagyon nem mindegy, pontosan hova kerül a konyhában. Ha betartasz egy fontos alapszabályt, hamar észre fogod venni, hogy a megvásárolt termék szavatossági ideje kitolódik, ennek köszönhetően pedig neked jóval később kell gondoskodnod arról, hogy újra beszerezd. A részletekért olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Mirror
Oldalak

This is a modal window.