A vaj tejszín köpülésével készül, amely során a zsírmembránok lebomlanak, és a zsír összegyűlik -ezután sót adnak hozzá, amely ízesítésre és tartósításra szolgál. Magas zsírtartalma miatt azonban a vaj idővel oxidálódik, ami avasodáshoz vezet, ez a kémiai folyamat pedig akkor gyorsul fel, ha a vaj levegővel, fénnyel vagy hővel érintkezik.
1/4
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A vaj tejszín köpülésével készül, amely során a zsírmembránok lebomlanak, és a zsír összegyűlik -ezután sót adnak hozzá, amely ízesítésre és tartósításra szolgál. Magas zsírtartalma miatt azonban a vaj idővel oxidálódik, ami avasodáshoz vezet, ez a kémiai folyamat pedig akkor gyorsul fel, ha a vaj levegővel, fénnyel vagy hővel érintkezik.