Ezek az ételpárosítások hátráltatják a fogyást: kerüld ezt az 5 kombinációt, ha le akarod adni a plusz kilókat

Gondoltad volna, hogy bizonyos ételtársítások olyannyira befolyásolják a kalóriabevitelt és az emésztést, hogy hátráltatják a fogyást is? Cikkünkből megtudhatod, milyen ételkombókat kerülj messziről, ha a zsírégetés a cél!

Te milyen gyakran fogyasztod ezeket az ételeket együtt?

Az egészséges táplálkozás és a sikeres fogyás nemcsak a bevitt kalóriák számolásáról szól, hanem arról is, hogyan kombináljuk az egyes ételeket. Az ételpárosítások ugyanis befolyásolhatják az anyagcserét, az emésztést, és akár meg is akadályozhatják a zsírégetést, ha nem vagyunk figyelmesek. Bizonyos élelmiszerek együttese ugyanis hátráltathatja a szervezet hatékony működését, növelheti a puffadást, vagy akár lassíthatja az emésztést, ami végső soron nehezíti a fogyást. Galériánkban 5 olyan ételkombinációt mutatunk, melyeket jobb elkerülni, ha szeretnél leadni pár kilót!

1. Szénhidrátok és fehérjék együttes fogyasztása Az egyik leggyakoribb, ám legkevésbé előnyös ételtársítás a szénhidrátok és fehérjék kombinálása. Például a hús és burgonya, vagy a tészta és csirke párosítása népszerű fogások, ám ezek együttese lassítja az emésztést. A fehérjék és szénhidrátok emésztése eltérő időt és emésztőenzimeket igényel, így az étel hosszabb ideig időzik a gyomorban, ami puffadást és kellemetlen teltségérzetet eredményezhet. Fogyassz inkább zöldségeket a fehérjékkel, mint például grillezett csirkemell és saláta, vagy válassz teljes kiőrlésű szénhidrátokat (például quinoa vagy barna rizs) zöldségekkel, hogy könnyebb legyen az emésztés.
Kattints a további képekért!

Mind tudjuk, hogy a zöld- és a citromfű tea fogyasztása segítheti a zsírégetést, ám van egy olyan teafajta, amely ezeknél is hatásosabb.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
Sokszor előfordul, hogy a Messenger nem működik tökéletesen. Olykor viszont csak a beállításokat kell megpiszkálni, és fel is lélegezhetünk.
Fashion&Beauty
Julia Roberts legújabb megjelenésével mindenkit az ujja köré csavart.
Lifestyle
A Vízöntő életét alaposan felkavarja egy kezdődő románc. Napi horoszkóp.