Az egyik leggyakoribb, ám legkevésbé előnyös ételtársítás a szénhidrátok és fehérjék kombinálása. Például a hús és burgonya, vagy a tészta és csirke párosítása népszerű fogások, ám ezek együttese lassítja az emésztést. A fehérjék és szénhidrátok emésztése eltérő időt és emésztőenzimeket igényel, így az étel hosszabb ideig időzik a gyomorban, ami puffadást és kellemetlen teltségérzetet eredményezhet. Fogyassz inkább zöldségeket a fehérjékkel, mint például grillezett csirkemell és saláta, vagy válassz teljes kiőrlésű szénhidrátokat (például quinoa vagy barna rizs) zöldségekkel, hogy könnyebb legyen az emésztés.
1/5
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
1. Szénhidrátok és fehérjék együttes fogyasztása
Az egyik leggyakoribb, ám legkevésbé előnyös ételtársítás a szénhidrátok és fehérjék kombinálása. Például a hús és burgonya, vagy a tészta és csirke párosítása népszerű fogások, ám ezek együttese lassítja az emésztést. A fehérjék és szénhidrátok emésztése eltérő időt és emésztőenzimeket igényel, így az étel hosszabb ideig időzik a gyomorban, ami puffadást és kellemetlen teltségérzetet eredményezhet. Fogyassz inkább zöldségeket a fehérjékkel, mint például grillezett csirkemell és saláta, vagy válassz teljes kiőrlésű szénhidrátokat (például quinoa vagy barna rizs) zöldségekkel, hogy könnyebb legyen az emésztés.