Az egyik leggyakoribb, ám legkevésbé előnyös ételtársítás a szénhidrátok és fehérjék kombinálása. Például a hús és burgonya, vagy a tészta és csirke párosítása népszerű fogások, ám ezek együttese lassítja az emésztést. A fehérjék és szénhidrátok emésztése eltérő időt és emésztőenzimeket igényel, így az étel hosszabb ideig időzik a gyomorban, ami puffadást és kellemetlen teltségérzetet eredményezhet. Fogyassz inkább zöldségeket a fehérjékkel, mint például grillezett csirkemell és saláta, vagy válassz teljes kiőrlésű szénhidrátokat (például quinoa vagy barna rizs) zöldségekkel, hogy könnyebb legyen az emésztés.
1. Szénhidrátok és fehérjék együttes fogyasztása
Az egyik leggyakoribb, ám legkevésbé előnyös ételtársítás a szénhidrátok és fehérjék kombinálása. Például a hús és burgonya, vagy a tészta és csirke párosítása népszerű fogások, ám ezek együttese lassítja az emésztést. A fehérjék és szénhidrátok emésztése eltérő időt és emésztőenzimeket igényel, így az étel hosszabb ideig időzik a gyomorban, ami puffadást és kellemetlen teltségérzetet eredményezhet. Fogyassz inkább zöldségeket a fehérjékkel, mint például grillezett csirkemell és saláta, vagy válassz teljes kiőrlésű szénhidrátokat (például quinoa vagy barna rizs) zöldségekkel, hogy könnyebb legyen az emésztés.