Nyugtatóan hatnak: ez az 5 szobanövény csökkenti a stresszt és a szorongást

Gondoltad volna, hogy a levendulán kívül vannak más olyan növények is, melyeket ha a lakásodban helyezel el, akkor csökken majd a stressz-szinted?

Rakd magadhoz minél közelebb őket

A mai modern, rohanó világban szinte minden ember küzd lehangoltsággal, stresszel, szorongással, általános rosszkedvvel vagy épp depresszióval – persze ezeken az állapotokon nemcsak a gyógyszerek, hanem természetes módszerek is segíthetnek, melyeket könnyedén bevethetsz te is. Ha például megfelelően étkezel, sokat mozogsz és rendszeresen jársz a természetben, esetleg meditálsz, azzal már sokat tehetsz a megfelelő lelkiállapotodért. Sokan azonban nem is gondolnák, hogy vannak olyan szobanövények is, melyek csökkenthetik a stresszt, és kvázi igazi antidepresszánsokként funkcionálnak – galériánkban öt ilyet mutatunk!

A levenduláról mindenki tudja, hogy hangulatjavító hatással bír, segít az elalvásban, valamint csökkenti a stresszt is és nyugtatóan hat az emberre. Az anyósnyelv hasonló tulajdonságokkal rendelkezik: amellett, hogy kevés odafigyelést igényel, még a rossz és szennyező anyagoktól is megtisztítja otthonunk levegőjét, melyek egyébként negatív módon befolyásolnánk hangulatunkat és energiáinkat, ezáltal jobban alszunk majd éjszakánként is.
Kattints a további képekért!

Egy új tanulmány a nőknek kedvező eredménnyel rukkolt elő a fogyás tekintetében: a kutatásból ugyanis kiderült, hogy van egy ital, melyből ha naponta két vagy három csészével fogyasztunk, akkor akár 3,4%-kal is csökkenhet a hasunk zsírszintje.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Majka és Hajni már nagyon régóta alkotnak egy párt. Előbbi talán nem is gondolta volna, hogy egy férfi elő fog tűnni a párja múltjából.
Lifestyle
A Nyilast nem kíméli a sors és stresszes hónap elé néz. Íme az október havi egészség horoszkóp.
Sztárok
Ha még te sem szerezted be az őszi, átmeneti kabátodat, akkor mutatunk egy olyat, amit imádni fogsz.