Ezért tilos hűtőben tárolni a dinnyét: a lényegét veszti el
Sokunk számára magától értetődő, hogy a friss gyümölcsöket a hűtőben tároljuk, hogy tovább frissek maradjanak, és bármikor élvezhessük a hideg falatokat. De vajon tényleg jó ötlet a dinnyét a hűtőbe tenni?
Miért ne tegyük hűtőbe a dinnyét?
Ahogy beköszönt a nyár, egyre inkább vágyunk a frissítő gyümölcsökre, melyek nemcsak finomak, hanem hűsítő hatásúak is. A dinnye, legyen szó görögdinnyéről vagy sárgadinnyéről, mindig népszerű választás a forró napokon. Az édes, lédús falatokkal könnyedén csillapíthatjuk szomjunkat és élvezhetjük a nyár ízeit. A legtöbben vásárlás után egyből a hűtőben tároljuk a dinnyét, de vajon jó ötlet ez?
Számos kutatás és tapasztalat alapján kiderült, hogy a dinnyék esetében ez nem a legideálisabb tárolási mód. Sőt, a hűtőben való tárolás valójában ronthatja a gyümölcs minőségét, ízét és tápértékét. Érdemes tehát újragondolnunk a gyümölcsök hűtését, és megismernünk azokat az okokat, amelyek miatt a dinnyét jobb, ha szobahőmérsékleten tartjuk. A galériában eláruljuk, miért nem ajánlott a dinnyét hűtőben tárolni, és hogyan őrizhetjük meg legjobban ennek a nyári kedvencnek a frissességét és zamatát.
Egy titkos hozzávaló a titka a tökéletes kovászos uborkának: ha így készíted, istenien roppanós lesz
A kovászos uborka elkészítése viszonylag egyszerű, és csak néhány hozzávalóra van szükségünk hozzá, azonban nem árt egy dologra odafigyelni, hogy a végeredmény egy kellemesen roppanós savanyúság legyen.
Leadfotó: 123RF