Lifestyle

Cukorfüggő vagy? Ezen a 3 szokásodon mindenképpen változtatnod kell!

A cukor utáni sóvárgás sokak számára ismerős probléma, amely gyakran megnehezíti az egészséges táplálkozás fenntartását. Ha viszont sikerül búcsút intened ennek a 3 rossz szokásnak, sokkal közelebb kerülsz ahhoz, hogy megküzdj a bűnös élvezettel.

Csak tovább fokozzák a sóvárgást

Az interneten található tanácsok többsége a cukor teljes kerülését javasolja, ám ez gyakran nemcsak nehézkes, hanem valósággal lehetetlennek tűnő feladat is lehet. Ha te is a cukor rabja vagy, fontos megértened, hogy vannak olyan szokások, amelyek akaratlanul is fokozzák ezt a vágyat. Talán eddig nem is gondoltál rá, de bizony ha valóban szeretnéd csökkenteni a bevitt cukor mennyiségét, akkor először érdemes egy pillantást vetned hétköznapi szokásaidra is, rengeteg olyan mindennapi tevékenység van ugyanis, melyek tovább nehezítik a helyzeted. Kíváncsi vagy, mely rossz szokásoknak is kellene búcsút intened, hogy végre tényleg be tudd tartani a mértékletes cukorfogyasztást? Olvass tovább, eláruljuk!

Nem alszol eleget Számos tanulmány összekapcsolta az alváshiányt az ételek utáni sóvárgással és a súlygyarapodással. Az ok a metabolizmus és az étvágy szabályozásában rejlik. Alvás közben termelődnek azok a hormonok, amelyek segítenek az étvágy szabályozásában és a vércukorszint kezelésében. Alváshiány esetén pedig a szervezet több stresszhormont, például kortizolt és inzulint termel. „Az alváshiány növelheti az édesség utáni vágyat azáltal, hogy megzavarja a vércukorszint szabályozásának rendszerét” - mondja Rachael Hartley, étkezési tanácsadó. – „Ha kevesebb, mint hét órát alszunk, az növelheti az inzulinrezisztenciát és a kortizolszintet, valamint megzavarhatja az éhség- és teltségérzet jelzéseit, ami mind hozzájárulhat az erős édesség utáni vágyhoz."
Kattints a további képekért!

Végre itt a cseresznyeszezon, aminek rengetegen örülnek, hiszen a piros gyümölcs széles körben népszerű és sokak által fogyasztott a nyári melegben – ám azt bizonyára csak kevesen tudják, hogy vétek kidobni a szárát.

Leadfotó: 123rf, forrás: ksl.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Sztárok
Azt tudjuk jól, hogy az előadók közül Szikora Róbert is mindig őszintén elmondja, amit gondol. Most Azahriah, és a Valmar is a középpontba került.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, egy hercegnének mindent szabad, ez egyáltalán nem így van: Katalin még egy olyan egyszerű dolgot sem tehet meg, amit egyébként bármelyik ember szabadon csinálhat.
Egészség
Egy új tanulmány szerint több népszerű ételben és egy igencsak kedvelt italban is rákkeltő vegyi anyagokat találtak a tudósok.