Így űzheted el könnyen a galambokat a kertedből, vagy az erkélyedről egy olcsó, és humánus módszerrel

Egy jól karban tartott kert elég csábító lehet a galambok számára. A madarak az erkélyünkre is odaszokhatnak, ahol vígan fognak majd potyogtatni.

Egy szakértő szerint megvan a tuti módszer ellenük

A galambok jelenléte természetes, de a populáció túlszaporodása olykor tud fejfájást okozni néhány városnak.

A vadgalambok végtelenül szelídek, de azért lehetőség szerint nem érdemes közelebbi kapcsolatba kerülni, például megsimogatni őket. Számos légúti betegség kórokozóját hordozhatják magukban, amelyeket ürülékükkel terjesztenek.

A galériánkban most megmutatjuk, egy szakértő szerint miképp lehet távol tartani a madarakat a kertünktől, vagy az erkélyünkről.

Mindenképpen legyünk óvatosak, ha valamilyen okból madárürülékkel kell érintkezünk, például takarítás közben. Ha lehet, tegyünk fel maszkot, takarítás után pedig alaposan mossunk kezet, mielőtt ennénk, innánk vagy az arcunkhoz érnénk.
Kattints a további képekért!

Videóra vették, ahogy egy galamb falatozott egy budapesti étteremben.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Krumplis tésztát készíteni nem nagy ördöngösség, éppen ezért nyugodtan kísérletezz vele, amennyiben valami izgalmas újdonságra vágysz.
Sztárok
Détár Enikő és Kiss Péter már nagyon régóta kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, de anno a művésznő és Rékasi Károly elég viharos körülmények között szakítottak.
Egészség
A csapadékos időjárás miatt jelent meg belőlük rengeteg, ezért az Északerdő Zrt. is figyelmeztetést adott ki. Nagyon oda kell figyelni, mert rengeteg halálesetért ez a felelős.