Mennyei, olasz péksütemény házilag - így készíts papparotit otthon!
Miért is szaladnánk minden reggel a pékségbe, ha akár mi is könnyedén készíthetünk néhány különleges finomságot? Bár a papparoti kissé időigényes, ha hétvégén szánunk rá egy kis időt, egész héten házi készítésű, mennyei péksüteményeinket ehetjük reggel a kávé mellé.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 120 ml meleg tej
- 1 csomag élesztő
- 2-3 evőkanál cukor
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 45 g olvasztott vaj
- plusz 7-8 teáskanál vaj a bucik közepébe
A zsemlék tetejére:
- 30 g vaj
- 30 g porcukor
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál instant kávé
- 1 mokkáskanál kakaópor
- 1 felvert tojás fele
Lapozz!