Újabb népszerű hazai étterem zár be
Lehúzza a rolót a Balaton egyik legszebb terasza. Búcsúzik vendégeitől a Szent Donát Borkúria.
Megújult formában tér vissza
Az elmúlt időben több ikonikus magyarországi vendéglátóhely is a búcsúzás mellett döntött, ebbe a sorba csatlakozott most a csopaki Szent Donát Borkúria. A korábban egész éves nyitvatartással üzemelt gasztronómiai fellegvár bisztróként már nem nyit újra, a jövőben olyan butikbirtokként fog működni, ahol átfogóbb borászati élmény várja a vendégeket. Minderről Kovács Tamás tulajdonos blogbejegyzésében számolt be, melyből kiderültek az okok is.
„A változás az élet maga, az elmúlt pár év pedig több fontos mérföldkövet is hozott a birtokunk életébe. Közel megdupláztuk a szőlőterületeink méretét Csopak és Tihany legjobb fekvéseiben. Új szőlőt telepítettünk a legtávolabbi termőhelyünkön, Szentbékkállán, valamint sok év után elkészült az új pinceberuházásunk is, mely egy modern feldolgozóval gyarapította a borászatot. A fejlesztések sora pedig a következő években is folytatódik. Amellett, hogy bővülünk és fejlődünk, a boraink sok éve viszik Csopak és a Balaton jó hírét a nagyvilágban, népszerűségük pedig nemcsak Európában, hanem a Tengerentúlon is töretlen.
Mindeközben a bisztrónk teraszán, a vendéglátás forgatagában sajnos gyakran elvesztek ezek a számunkra fontos üzenetek. A boraink iránt érdeklődők nem kaphatták meg a megfelelő visszacsatolásokat. Éppen ezért elérkezettnek láttuk az időt a megújulásra” – olvasható a bejegyzésben.
A bisztró korábbi vendégterét kóstoló térré alakítják és boros programokkal töltik meg. Februártól előzetes bejelentkezéssel ismét látogathatóvá válik a Szent Donát Borkúria, amely éttermi ellátás helyett ezen túl 1,5-2 órás kóstolóprogramokat kínál az odalátogató érdeklődőknek, amely során megmutatják az érlelőtermet, mesélnek az ökológiai szőlőművelésről, a kíméletes borkészítésről és termőhelyeik izgalmas geológiájáról.
Az omikron-hullám miatt árcsökkentésre kényszerül a Ryanair. Európa legnagyobb diszkont légitársasága azonban arra számít, hogy hamarosan élénkül a turizmus, így erős nyárra készülnek.