Rántott krumpligombóc: Egy isteni és nagyon olcsó falat a hónap végére
Fokhagymás tejföllel az igazi.
Rántott krumpligombóc
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 4 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg sajt
- kb. 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A meghámozott és megmosott krumplit kockákra vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, majd sózzuk, borsozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, hozzáreszeljük a sajtot, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután kis gombócokat formálunk a masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük. Ketchuppal, majonézzel vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk.