Magyarország legnagyobb borszakértője elárulta – Erre kell figyelni a bor párosításánál
Fontos tanácsok.
Fiáth Attila borakadémikus-közgazdász párosította a különleges ételekhez a borokat. Pár hasznos információt is elmondott, amit érdemes az eszünkbe vésni.
Ezt vedd figyelembe bor és kávé párosításánál
"A kávénál és a bornál is vannak bizonyos tényezők, amelyek ugyanúgy szerepet játszanak mindkettő esetében, akár a savasság, akár a testesség, a textúra, az íz- és illataromák. Vannak például olyan gyümölcsös vagy fűszeres jegyek, amik fajtától függően a borban is, kávéban is jelen lehetnek, így párosíthatók. Vagy vannak például a hordós aromák, amikben sok esetben érezzük is ezt a pörkölt, toastos, kávés jelleget, ezt megint izgalmas lehet összepárosítani. Ekkor el kell dönteni, hogy amikor megjelenik ez az aroma az ételekben, akkor mennyire akarjuk ezt felerősíteni, vagy éppen visszafogni, ezzel lehet játszadozni a különböző borpárosításokban."- mondta Fiáth Attila a Nespresso Atelier rendezvényen.