Recept

Cigánypecsenye, a klasszikus főétel

Egy jó kis szalonnás húsos főételnél nincs is jobb a családi asztalon.

Cigánypecsenye - Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet karaj
  • füstölt szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika

Elkészítés

A karajszeleteket sózzuk meg, a szalonnából pedig vágjunk vékony szeleteket, vagdossuk be a bőréig, majd serpenyőben félig süssük meg. Vegyük ki a serpenyőből, majd a helyükre tegyük a karajszeleteket. Ha félig ezek is megsültek, tegyük melléjük vissza a félig megsült szalonnát és pár perc alatt az egészet süssük készre. A zsírjukból vegyünk ki 2 nagyobb kanállal, keverjük össze a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával, majd tálaláskor ezzel kenjük meg a húsokat. Krumplipürével és savanyúsággal kínáljuk.

Még két ínycsiklandó főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:Instagram.com

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Recept
Lifestyle
A paradicsom Magyarországon is őrülten népszerű zöldség, és nemcsak azért, mert a lecsó egyik elengedhetetlen alapanyaga. Azonban úgy néz ki, hogy megváltozhat a jövőben az íze.
Lifestyle
A háziasszonyok szerint ez a természetes csodaszer még az ecetnél is jobban beválik, ha azt szeretnénk, hogy fehér ruháink újra eredeti fényükben ragyogjanak.
Utazás
A globális felmelegedésnek "köszönhetően" ma már a finnországi Mikulás-falu sem úgy fest, mint évtizedekkel ezelőtt.
Sztárok
Kamillába valószínűleg beleégtek anyósa elképesztő szavai, ugyanis a királynő bizony nem kertelt, és néhány pohár ital után őszintén elmondta, mit is gondol valójában fia nejéről.
Sztárok
A Palik László vezette kvízműsorban most már nem celebritások, hanem civil játékosok versenyeznek. Egyikük rendkívül érdekes kérdést kapott, mely a népszerű magyar zenei előadó, Azahriah...