Paprikás krumpli kolbásszal, szalonnával: gazdag magyaros ízvilág
Jöhet egy igazi klasszikus magyaros finomság? Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 2 ek olaj
- 10 dkg füstölt, húsos szalonna
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 1 dkg parasztkolbász
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 2 pár virsli
- só
Paprikás krumpli: elkészítés
A hámozott burgonyát hasábokra, a hagymát apróra vágjuk. A füstölt szalonnát kisebb kockákra aprítjuk, a parasztkolbászt felkarikázzuk. A paprikát, a paradicsomot félbe, negyedekbe szeleteljük. A szalonnát megpirítjuk, a vöröshagymát ezen megpároljuk. Rátesszük a burgonyát, a pirospaprikát, az őrölt köményt és megsózzuk. Felöntjük vízzel, épp hogy ellepje a burgonyát. Lassú tűzön 20 percig főzzük, és beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a karikázott kolbászt. Az utolsó öt percben beletesszük a virslit, hogy az is megpuhuljon. Készre főzzük, ha szükséges még ízesítjük.