Tejszínes csirke zöldségágyon
Van, amikor a gyorsaság a lényeg. Ilyenkor érdemes olyan alapanyagokból főzni, melyek hamar elkészülnek, és hosszabb előkészítés nélkül is tápláló, ízletes fogást jelentenek.
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- só, bors
- csirke fűszerkeverék
- szárított petrezselyem
- fokhagyma
- 0.5 dl tejszín
- 1-2 pohát tej
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- sok sajt
- zöldségek (brokkoli,karfiol,gomba,kukorica stb.) ízlés szerint ki mit szeret
Elkészítése:
A hagymát felkarikázzuk, és szétosztjuk a tepsiben. Megsózzuk, borsozzuk. A feldarabolt csirkét, amit már előtte befűszereztünk, ráhelyezzük a krumplira. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal és a tejszínel. A zöldségeket is elosztjuk a tepsiben. Végül, de nem utolsó sorban a sajtos tejfölös, tejszínes szószt rásimítjuk a húsokra. Ha akarjuk, a tetejét még megszórhatjuk reszelt sajttal. Alufóliával letakarjuk, és kb. 1 órán át pároljuk, majd levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük.