Mascarponés eperkrém - Igazi nyári finomság
Ha a melegben valami hűsítő és ugyanakkor finom édességre vágyunk, akkor készítsük el a következő receptet, ugyanis mind a két kritériumnak megfelel.
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál Tokaji Aszú
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál margarin
- 2,5 dl tejszín
- 3 evőkanál kávélikőr
- 10 dkg keksz
Elkészítés:
Megtisztítjuk az epreket, 4 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kis kockákra vágjuk. A kekszet apróra összetörjük. A porcukor felét elkeverjük az aszúval, majd az eperkockákkal, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
A mascarponét, a margarint, a tejszínt, a kávélikőrt és a maradék porcukrot 3 percig, a legmagasabb fokozaton keverjük a kézi robotgéppel.
A hozzávalókat magas pohárba rétegezzük, alulra eper, rá a krém majd a keksz következzen. A tetejét a félretett eperrel díszítjük.